Tekstbureau

Tekstbureau

Passie voor taal en tekst

Na mijn studie Nederlands, mijn jarenlange ervaring als docent in het beroepsonderwijs en als redacteur en co auteur bij uitgeverijen, ben ik een professional op het gebied van taal en tekst.

Door mijn passie voor taal en tekst, help ik u uw doel te bereiken.

Hoe werk ik?

Ik help met de formulering en opbouw van de tekst. En met de volledigheid van de informatie, de leesbaarheid en de gebruikte schrijfstijl. Allemaal factoren die uw tekst maken of breken.

Uiteraard zorg ik ervoor dat uw tekst in foutloos Nederlands is geformuleerd. En dat deze leesbaar en doelgericht is opgebouwd zodat u meer tijd en energie overhoudt voor uw eigen vak.

Tarieven

De tarieven variëren per dienst. Hierbij hanteer ik maximaal 500 woorden per pagina. Omvat uw tekst minder dan 200 woorden dan hanteer ik een tarief per woord, naar rato.

De genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW. Bij periodiek terugkerende of grotere opdrachten is een aanpassing in tarief of projectprijs bespreekbaar.

Redigeren  € 75,=

Ik corrigeer taalfouten (spelling, grammatica, interpunctie en consistent woordgebruik), zinsconstructies, opbouw en leesbaarheid van de tekst en pas deze toe op de doelgroep.

Herschrijven  € 150,=

U levert zelf een tekst aan. Ik herschrijf deze op basis van uw wensen. Bijvoorbeeld: het herschrijven naar een andere doelgroep of het structureren of inkorten van een tekst.

Schrijven  € 200,=

Ik schrijf graag teksten! Denk aan studie- of promotiemateriaal, een leerplan, gebruiksaanwijzingen of een samenvatting van een interview, etc. Op basis van uw input schrijf ik een wervende en leesbare tekst.

Nieuwsbrief of folder  € 225,-

Met een folder of (digitale) nieuwsbrief brengt u uw bedrijf, organisatie of instelling onder de aandacht. Het is de ideale manier om werknemers en/of clientèle (periodiek) op de hoogte brengen van activiteiten. En van nieuws op uw vakgebied. U levert de content en ik zorg voor een pakkende tekst.

Scriptie redigeren  € 50,= € 70,= € 80,=

  • Nakijken en corrigeren op formulering,spelling, grammatica, interpunctie, zinsconstructie en leesbaarheid.
  • Plus: Advies en (in overleg) aanpassen van lay-out, opbouw en structuur en tips om de scriptie te verbeteren.
  • Plus: Advies en (in overleg) aanpassing van de verwijzingen in de tekst en (het opstellen van de) literatuurlijst.

E: linda@smarteld.nl M: 06-12060172